Hotel Prins Hendrik

Restaurant De Kroonprins

:-)

In ‘t hartje van Amsterdam

Wilt u overnachten in een bijzonder en eeuwenoud 3-sterren hotel in het centrum van Amsterdam?

Reserveer dan een kamer in ons sfeervolle

Hotel Prins Hendrik. Onze monumentale panden staan schuin tegenover het Centraal Station en vlakbij het Anne Frank Huis, De Bijenkorf en het Koninklijk Paleis. Vanuit ons hotel loopt u voor een gezellig avondje uit zo de oudste & meest bruisende buurt van Amsterdam in. Op de levendige en drukbezochte Wallen vindt u talrijke bars, theaters en gezellige restaurants.

 

Gastvrij

Hotel Prins Hendrik beschikt over 45 hotelkamers in hartje Amsterdam. Of u Amsterdam zakelijk bezoekt of juist privé, wij hebben alle denkbare kamertypes.

Van één- en tweepersoonskamers tot ruime zespersoonskamers. De hotelkamers zijn voorzien van douche en/of bad, toilet, tv, telefoon en pay tv.

Supersnel wifi is tegen een kleine vergoeding beschikbaar.

Uniek

Elke kamer is uniek, er zijn er niet twee hetzelfde. Het historische karakter van ons eeuwenoude hotel is vermengd met het comfort van de 21-ste eeuw. Daarbij kunt u in de meeste kamers genieten van het uitzicht op het Centraal Station uit 1889.

 

 

 

 

Historie

Het hotel is al een paar honderd jaar oud. Tot 1900 waren het nog elf afzonderlijke panden met kroegjes en daarboven de zogenaamde ‘ scheepsman logementen’. Die panden zijn inmiddels met elkaar verbonden middels trappetjes, gangetjes en doorgangen, maar hebben toch allemaal hun eigen karakter behouden.

Daardoor zijn alle 45 kamers uniek met een eigen gezicht en geschiedenis.

 

 

 

 

 

Welkom in Hotel Prins Hendrik

Hoge service

Hotel Prins Hendrik is een vriendelijk hotel met een informele sfeer en een hoge service. Natuurlijk staan wij 24 uur per dag voor u klaar! U vindt ons centraal gelegen hotel aan de Prins Hendrikkade, vanwaar de naam Hotel Prins Hendrik. Komt u met de auto, vraag dan naar de diverse parkeermogelijkheden.

Jazz

Wist u dat Hotel Prins Hendrik een soort bedevaartsoord is voor jazzliefhebbers, doordat Chet Baker hier in 1988 overnachtte,

maar aan een tragisch einde kwam?

Aan de buitenmuur ziet u nog een gedenkplaat voor hem.

Hotel Prins Hendrik

Prins Hendrikkade 53

1012 AC  Amsterdam

tel.   020 - 62 77 931

Fax. 020 - 62 74 391